Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az őszi dzsekik és kabátok vonzó áraikkal a vevők tömegeit csábították a Lidl áruházlánc üzleteibe Lengyelországba - derül ki a gazeta.pl beszámolójából. Sok helyen olyan sorok alakultak ki, mint a hetvenes években, amikor hiánycikk érkezett a boltokba. Az üzletekben pedig dantei jeleneteket élhettek át azok a szerencsések és szerencsétlenek, akik bejutottak.

A felnőtteknek kínált kabátok és dzsekik között volt olyan, amely mindössze 79 zlotyba (6000 forint) került, egyes gyerekkabátokat pedig már 59 zlotyért (4500 forint) haza lehetett vinni - nem mindennapi körülmények között

Dráma, káosz, rombolás

A lengyelországi helyi lapok, köztük Dziennik Zachodni beszámolt arról, hogy szabályos csatát vívtak a vevők. Sosnowiecben néhány perc alatt szétverték a Lidl boltjait. Azoknak a vásárlóknak, akik elsőként jutottak be, az utánuk jövő embertömeg hullámán keresztül kellett kiverekedni magukat az utcára. Az egyik bolt vezetői az áruház bezárását helyezték kilátásba, ha nem lesz rend, ám ennek ellenére sem lett, amíg ki nem fogytak a kabátkészletből.

A közösségi portálokon folyó beszélgetések szerint a történtek minden emberi képzeletet felülmúltak. Kiabálások, verekedések törtek ki, a kabátok szinte mindenfelé hevertek a földön, tízesével vitték az árut, amivel azonnal a kasszákhoz csörtettek. A kommentekből kiderült, hogy normális bevásárlásról szó sem lehetett.

Pánik, harc, pusztítás

Az egész olyan volt, mintha ingyen osztogatták volna a meleg dzsekiket, és az emberek az életükért küzdöttek volna. Szerencsére Magyarországon utoljára az egyik elektronikai áruház megnyitásához igazított akció váltott ki hasonló reakciókat az emberekből.

A lengyelországi Lidl két éve már átélt ilyen jeleneteket. Akkor is őszi kabátokról volt szó - előfordult, hogy egyesek az italos polcokat borították fel, hogy közelebb kerüljenek a dzsekikhez. A Lidl kampányai a gazeta.pl. írása szerint viszonylag gyakran vezetnek ilyen botrányokhoz.

(A nyitókép forrás: Myhele Doniau, AFP)