A vállalat beszámolója szerint a második negyedévben éves összehasonlításban 8,8 százalékkal 1,57 milliárd euróra nőtt az árbevétel. A médiavállalat adó és kamatfizetés, illetve értékcsökkenés előtti (EBITDA) eredménye éves összehasonlításban 7,4 százalékkal, 362 millió euróra zsugorodott. A vállalat nyeresége éves szinten csaknem 10 százalékkal, 183 millió euróra esett a második negyedévben.

A vállalat tavalyi adózott eredménye 720 millió euró volt, csaknem 70 millió euróval csökkent az előző évihez képest, főleg a céget terhelő magas adó miatt.

Az RTL Group megerősítette: 2017-re 2,5-5 százalékos árbevétel-növekedést vár, részben a digitális üzletág várható jó teljesítményére és az RTL németországi működésének kedvező alakulására alapozva. A jelenlegi formájában 2000 óta működő, rádió-és televízió-üzemeltető részvénytársaság világszerte több mint 10 000 munkavállalót alkalmaz, portfóliójába tartozik egyebek között a magyar RTL Klub.

A vállalat többségi tulajdonosa (75,1 százalékban) Európa vezető médiacsoportja, a Bertelsmann. Az RTL Group részvénye a frankfurti tőzsdén szerda délután öt óra előtt 2,49 százalékos pluszban, 63,77 eurón állt.