Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Visszafordult és kényszerleszállást hajtott végre Varsóban a LOT lengyel légitársaság Budapestre tartó járata, mert egy ismeretlen eredetű notebook volt a fedélzeten - közölte vasárnap délután az RMF FM lengyel rádió.

A rádió közlése szerint a vasárnap 11 órakor Varsóból Budapestre induló járat megfordult a lengyel-szlovák határ feletti légtérben, és 13 óra körül ismét leszállt a varsói Chopin repülőtéren.

A visszafordulás oka az volt, hogy a fedélzeten ismeretlen eredetű tárgyra akadt a személyzet. Amint a Gazeta Wyborcza című napilap közli, a tárgy egy notebook volt, amely nem volt egyik utasé sem. A lapnak úgy nyilatkozott a repülőtér szóvivője, hogy egyelőre nem tudni, hogyan került a számítógép a repülőgépbe.

A varsói repülőtéren a kényszerleszállás előtt a mentők és a tűzoltók készenlétben álltak, a landolás azonban zökkenőmentesen ment végbe.

A Gazeta Wyborcza szerint a rendkívüli esemény miatt törölték a LOT ellenkező irányú, 14 órai járatát is a Budapest-Varsó útvonalon. Az utasok egy későbbi menetrend szerinti járattal indulnak.