Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Keddre virradóra legalább 97 épületet bontottak le Moszkva központi metróállomásai körül. Bár túlnyomó többségük kisebb kioszk, volt köztük üzletközpont, kávéház és étterem is. A városi önkormányzat kereskedelmi osztályvezetője, Alekszej Nemerjuk szerint az építési engedéllyel nem rendelkező épületek lebontása törvényes. Kemény dolog, hogy egyszerre 200-250-re kerül sor, ez azonban más kérdés.

A RIA Novosztyi hírügynökség szerint február 24-re fejezik be az akciót, amelynek következtében most egyetlen éjszaka mintegy kétezren vesztették el munkahelyüket.

Az ellenzék szerint ez nem csupán a tulajdonosi jogok megsértése, de súlyos csapás jelent azokra a kisvállalkozókra, akik amúgy is nehéz helyzetbe kerültek a recesszió miatt. Ebben a helyzetben a város vezetésének fontosabb volna új munkahelyek teremtésével, mint az utcaképpel törődnie, és követelik Szergej Szobjanyin főpolgármester leváltását. Szobjanyin azzal védekezik, hogy a kilencvenes években emelt épületek "veszélyeztették a moszkvaiakat".

A tulajdonosok és a bérlők megpróbálták megvédeni az objektumokat, és elfoglalták az Albatrosz üzletközpontot, de a rendőrök kikergették őket és a buldózerek azonnal lebontották az épületet - annak ellenére, hogy annak jogi státusát egy bírósági döntés még januárban megerősítette.