Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Hétezer ember tarthatja meg a munkáját a Rolls-Royce nemrég bejelentett 150 millió angol font (mintegy 53 milliárd forint) értékű beruházásának eredményeként. Hasonló mértékű beruházásra több mint egy évtizede nem volt példa a brit vállalat történetében - adta hírül a The Guardian.

A vállalat munkaerejének harmada a fejlesztésnek köszönhetően további öt évre biztos munkahellyel rendelkezik, sőt új pozíciók is létrejönnek a beruházás keretében.

A fejlesztés legjelentősebb része egy 90 millió font értékű tesztrendszer építése, amivel a kereskedelmi repülőgépekbe szánt motorokat tervezik tesztelni. A Boeing Dreamlinerje és az Airbus A380 superjumbója is innen fog motort kapni. Emellett a világon leggyorsabban fogyó motor, a Trent XWB is itt kerül tesztelésre.

A beruházás keretében megvalósul továbbá két motorkarbantartó, -javító és -vizsgáló üzem fejlesztése is.

A szakszervezetek örömmel fogadták a beruházás hírét, hiszen az 20 évre megalapozhatja a Rolls-Royce gyártó tevékenységét és szakképzett pozíciókat ment meg a megszűnéstől.

A beruházás eredményeit nem fenyegetheti a brexit - véli Len McCluskey, a Union szakszervezet főtitkára. A munkahelyek megőrzésére és az egységes piachoz való vámmentes hozzáférésre kell törekednie a brit tárgyalófélnek - mondta a főtitkár. (Röhög a markába az EU, pont ilyen ellenfelet akart.)

Az utóbbi időben nehéz időket élt át a Rolls-Royce. Négy hónapja több mint 4 milliárd font veszteséget jelentett be a brit gyártó, amit a brexit által okozott árfolyamgyengüléssel és a korrupciós vádak elsimításával indokoltak.