Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A beruházások túlnyomó részét a hatékonyabb modellek és gyártási eljárások kifejlesztésére tervezi fordítani. Szinte minden egyes járműosztályban a konszern moduláris platformjára épülő új taggal bővülnek a modellcsaládok.

A tervezett beruházási összegből 41,3 milliárd eurót fordít majd a konszern a SUV modellek választékának a bővítésére, a könnyű haszongépjármű család modernizálására, valamint hibrid és elektromos hajtásláncok fejlesztésére.

A konszern elnöke, Martin Winterkorn szavai szerint a fejlesztési beruházások segítségével a Volkswagen mind környezetvédelmi, mind gazdaságossági szempontból globális élvonalbeli autóipari csoporttá válhat.

A Volkswagen termelési kapacitásának bővítésére 23 milliárd eurót fordít egyebek között új üzem létesítésével Lengyelországban kis haszongépjárművek gyártására, valamint Mexikóban Audi modellek gyártására. A Volkswagen kínai közös vállalatai 22 milliárd eurós beruházásra számíthatnak.

A Volkswagen jó úton halad afelé, hogy a tervezettnél négy évvel korábban, már 2014-ben 10 millió autót értékesítsen egy év alatt.

A Volkswagen ugyanakkor hivatalosan 5 milliárd, egyes értesülések szerint azonban összesen 10 milliárd eurós megtakarítási programot is bevezetni készül. A Reuters hírügynökséget egy belső forrás arról tájékoztatta, hogy a már bejelentett 5 milliárd euró mellett a Volkswagen további 5 milliárd eurót kíván megtakarítani az Audi, a Porsche, a Skoda és a Seat márkáknál, valamint a haszongépjármű részlegnél a fejlesztési beruházások finanszírozásához. Az értesülések szerint az Audinak például 2 milliárd euróval kell csökkentenie költségeit.