Az UniCredit közel 2 százalékkal rendelkező részvényese, Leonardo Del Vecchio hétfőn a nyilvánosság elé állt, és kijelentette: bár Ghizzoni "jó bankár", új főnökre lehet szükség az UniCreditnél, ugyanis olyan radikális változásokra van szüksége a bankcsoportnak, amilyeneket csak a folytonosság megszakításával tudnak elérni. Véleménye azért is érdekes, mert októberben még támogatta Ghizzonit.

A Reuters négy másik forrása megerősítette: Ghizzoni elvesztette számos olasz és külföldi részvényes támogatását. Közülük hárman úgy vélték, még az UniCredit április közepi éves közgyűlése előtt leválthatnák a vezérigazgatót. Maradását az segítheti, hogy a részvényesek nem egységesek abban, ki válthatná a bankvezéri székben. Felmerült a UBS-vezér Sergio Ermotti vagy a bank befektetési banki vezetője, Andrea Orcel, illetve a Merrill Lynch olaszországi főnöke, Marco Morelli neve is.

Az UniCredit tavaly novemberben jelentette be új stratégiai céljait, ezek teljesüléséről egyelőre még korai beszélni. A bank részvényeseit nyomasztja, hogy a társaság olasz versenytársa, az Intesa Sanpaolo jóval erősebb tőkehelyzet és kisebb nemzetközi hálózat mellett képes közel dupla akkora profitot elérni, mint az UniCredit. Az UniCredittel kapcsolatban továbbra is élnek a (hígító hatású) tőkeemeléstől való félelmek.

A Reuters eközben arról is beszámolt, hogy az UniCredit lengyel érdekeltsége, a Bank Pekao megvásárolhatja kisebb versenytársát, a BPH-t, a GE Money leánybankját. A Puls Biznesu napilapra hivatkozva a hírügynökség megjegyezte: a 11. legnagyobb lengyel bank tranzakciójára a bank frankalapú hitelportfóliója nélkül, ennek leválasztása után kerülhet sor a lengyel bankfelügyelet, a KNF elvárásainak megfelelően.