A Reuters által szemlézett interjú szerint csak egy nagy felvásárlás "segítene" az Allianzon, kisebb cégek megvásárlásának nincs értelme - írja a Portfolio.hu.

Baete szerint az amerikai biztosítók szélsőségesen drágák, ám ők csak olyan biztosítót vennének, amelyek jól illeszkednek a társaság eddigi tevékenységébe, tiszta a mérlegük és megfizethetők. Európa legnagyobb biztosítója eddig csak niche piaci szereplőket vásárolt az USA-ban, amilyen például a Fireman's Fund.

Az Allianz európai biztosítók iránt is érdeklődik, itt a vagyonbiztosításra, a befektetéskezelésre és a hitelbiztosításra helyezi a hangsúlyt. Azokat az értesüléseket nem kommentálta a biztosítóvezér, amelyek a svájci versenytárs, a Zurich esetleges megvásárlásával kapcsolatosak.

Az Allianz soha nem indított ellenséges felvásárlást, ugyanis tisztában van azzal, hogy a nagy felvásárlások integrációs kockázatokat hordoznak, így mind a két érintett menedzsmentre szükség van a sikerhez.

A Reuters korábban úgy értesült, hogy az Allianz érdeklődik a Zurich iránt, ugyanakkor a két társaság vezérigazgatójának kapcsolata (a Zurich élén Mario Greco, a Generali korábbi vezére áll) nem felhőtlen.