Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Korean Airlines-nak 44 százalékos részesedése van a CSA (Èeské aerolinie) légitársaságban, az ugyancsak cseh Travel Service pedig 34 százalékos CSA-részvénypakettel rendelkezik.

Cseh médiajelentések szerint a cseh állam szintén eladja 19,7 százalékos CSA-pakettjét a Travel Service légitársaságnak, amely ezzel közel 98 százalékos tulajdonrészre tesz szert. A fennmaradó mintegy két százalék a Ceska pojistovna biztosító társaság tulajdonában van.

Az állami részvénypakett felett az állam tulajdonosi jogait gyakorló pénzügyminisztérium ugyanakkor azt közölte, hogy még nem született döntés a CSA állami részesedésének az eladásáról 

A Travel Service az Unimex befektetési társaság tulajdonában van. Az Unimex felett két cseh befektető, Jiri Simane és Jaromir Smejkal gyakorolja a többségi ellenőrzést, emellett kisebbségi részesedéssel rendelkezik a kínai CEFC befektetési társaság.

A charter utakra szakosodott cseh Travel Service légitársaság az első fél évben 1,7 millió utast szállított, egyharmadával többet, mint egy évvel korábban. A CSA utasainak száma ebben az időszakban 22 százalékkal 1,17 millióra emelkedett.

(Csődbe ment egy légitársaság)

Címlapkép forrása: Pixabay.com