Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A szerb jegybank szerint az intézkedés átmenti, de hogy meddig marad érvényben, nem közölte. Közleményében a központi bank rámutatott arra, hogy szorosan figyelemmel követi a görög háttérrel Szerbiában működő négy pénzintézetet, amelyeknek az együttes piaci részesedése 15 százalék.  A szerb jegybank rámutatott arra, hogy a tranzakció-korlátozás nem vonatkozik ezen bankok betéteseire.

Macedóniában már éjfél után korlátozták a görög anyabankok és leányvállalataik közötti tranzakciókat. Romániában már hónapok óta korlátozzák a bankközi műveleteket Görögországgal. Helyszíni beszámolók szerint Albániában a négy görög tulajdonú bank előtt nincs sorban állás, és egy illetékes azt mondta, hogy nem terveznek a macedóniai döntéshez hasonló intézkedést bevezetni.

A bolgár jegybank szerint a görög események nem befolyásolják a bolgár bankrendszer működését. A görög tulajdonban lévő bolgár bankok tőkeszintje és likviditása jó. A bolgár bankok összesített mérlegfőösszegének 22 százaléka görög bankok tulajdonában van.