Eszerint a Lixid Projekt Kft. megbízásából a céget a Heineken-perben is képviselő budapesti Ormai és Társai CMS Cameron McKenna Nabarro Olswang LLP Ügyvédi Iroda hivatalos levélben értesítette a holland vállalat vezetőségét, hogy megbízója érdekelt a Heineken martfűi gyártóegysége, illetve a csíkszeredai gyár megvásárlásában - erősítette meg a Világgazdaságnak Lénárd András, a vállalat tulajdonosa.

A románi sörös cég beruházásai megközelítik a 20 millió eurót, Lénárd szerint azonban terveik újabb befektetéseket igényelnek."Ha a kézműves és kisüzemi sör kategóriájában meg akarjuk célozni a hatalmas dél-romániai piacot, akkor további gyártókapacitásokra van szükségünk - mondta a tulajdonos-cégvezető. Hasonló céljaik vannak a magyarországi piaccal is.

A közelmúltban a Lixid Projekt anyagi nehézségeiről, csődközeli állapotáról szóló sajtóhírek láttak napvilágot. A cég ezt cáfolta, sőt folyamatosan növekvő értékesítési mutatókról számolt be. Adófizetők pénze, állami támogatás vagy állami hitel soha nem volt a Csíki Sörben, és nem is lesz, ilyenről nem is tárgyalunk - mondta Lénárd.

Címlapkép forrása: Pixabay.com.