A Heineken első féléves nettó nyeresége 20 százalékkal emelkedett az egy évvel korábbihoz képest: a 2008 első hat hónapjában elért 407 millió euróról 489 millióra. Az árbevétel 11 százalékkal alakult az egy évvel korábbi felett, 7,14 milliárd eurót ért el. Az adat több mint 60 millió euróval haladja meg az előzetes elemzői várakozások 425 milliós átlagos értékét.

Az egyszeri költségek nélkül számolt EBITDA az egy évvel korábbi 925 millió euróról 993 millióra emelkedett, jócskán túlszárnyalva a Bloomberg által megkérdezett elemzők 928 milliós előzetes várakozását. A Heineken várakozásai szerint a nettó profit az idei év egészében - az árfolyamváltozások, egyszeri költségek és amortizáció hatását figyelmen kívül hagyva - "magas egyszámjegyű" mértékben emelkedhet az egy évvel korábbihoz képest.

A vállalat 50 millió eurós költségcsökkentést hajtott végre az első hat hónapban. A cég részvényei 25 eurócentes időszaki osztalékot fizetnek, árfolyamuk idén 27 százalékot emelkedett, a keddi záráskor 0,14 százalékos mínuszban álltak.