Az Eurobank, amelynek érdekeltségei vannak Romániában, Bulgáriában, Szerbiában és Cipruson, nem görögországi vagyonát 8,7 milliárd euróra kell csökkentenie jövőre a jelenlegi 11,2 milliárd euróról az Európai Unióval kötött szerkezetátalakítási terv keretében. A görög bank a jövőben csak bolgár és ciprusi érdekeltségét akarja megtartani, a fő hangsúlyt görögországi jövedelmezőségének a javítására helyezi.

Az Eurobank legértékesebb romániai érdekeltsége a Bancpost. Az ennek az eladásáról folyó egyeztetések várhatóan már októberben befejeződnek - közölte a görög bank az MTI szerint. (Komoly bankfiók-bezárási hullám volt tavaly Európában.)

Az Eurobank egyik illetékese a napokban azt mondta, hogy a Bancpost egészéről, vagy részleges eladásáról folynak az egyeztetések a Banca Transilvaniával. A Bancpost, amelynek az eszközállománya mintegy 3,1 milliárd euró, 148 fiókkal rendelkezik és 2255 embert foglalkoztat Romániában.

Még márciusban Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója a Reuters és a Bloomberg hírügynökségnek adott nyilatkozatában azt mondta, hogy ha a görög Eurobank eladja romániai érdekeltségét, a Bancpostot, az OTP ajánlatot tesz rá.