Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A II. kerületi Csalogány utca 43. jelenleg foghíjtelek a Víziváros szélén, korábban egy oktatási intézmény parkosított telke volt. A területet 2009-ben adta el a fővárosi önkormányzat a Lidlnek, a diszkontmulti pedig az egy tízezred részét tavaly visszavásárlási joggal továbbadta az OTP Ingatlan Zrt.-nek - olvasható a lapban.

A páros most az 5500 négyzetméteres telekre kétszintes mélygarázst, a földszintre egy Lidl áruházat, másfél emeletnyi irodát, valamint négy emeleten 99 lakást kíván építeni. Az összes kérelem elbírálását a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatalhoz delegálták. Az ötletet a hivatal tavaly ősszel még visszadobta, idén viszont jóváhagyta, olyan érvekkel, mint hogy az építkezés nem érint világörökségi területet, illetve védett környezeti értéket.

Úgy fest, igent mondhatnak

A két engedélyezési forduló között történt egy s más: az iratokon nem a Lidl, hanem az OTP Ingatlan Zrt. szerepel kérelmezőként, az üzlet alapterülete pedig papíron 2348+2949 négyzetméterről 1960 négyzetméterre csökkent. Ez utóbbi már alatta van a kerületi építési szabályzatban szereplő 2000 négyzetméteres határnak.

A debreceni székhelyű hatóság szerint az épület illeszkedik majd a településképbe, ám ezt a II. kerületi tervtanács tavaly még másképp látta.

Az állami hatóságok számára valamiért fontossá vált épületre időközben a II. kerület kiadta az épí­tési engedélyt, ám Dankó Virág alpolgármester a lapot arról tájékoztatta, hogy az csak akkor válik jogerőssé, ha az ügyféli minőség elismeréséért indított eljárások lezárulnak (ez hivatalosan nem történt meg, hol­ott a törvényben megszabott határidő kedden lejárt). Más forrásból úgy tudják, az ügynek és az azzal ­járó konfliktusoknak a "mindig óvatos" önkormányzat sem örül.