A GE Oil & Gas üzletág érzékelő rendszerek és eszközök tervezésével és gyártásával foglalkozik fóti telephelyén, ahol jelenleg több mint 140 főt foglalkoztat. Az új fóti üzemcsarnokban gyártásra kerülő termékeket az üzletág világszerte forgalmazni fogja. A helyi szakmai tudást és tapasztalatot már most is kiaknázó új fóti üzem a bővítéssel fokozza gyártókapacitását, hatékonyságát és erősíti a vállalat piaci pozícióit.

"1989-ben érkezett a GE Magyarországra, azóta az ország kulcsfontosságú szerepet játszik a globális cég működésében. Magyarországot a magas hozzáadott értéket képviselő termelés és a képzett munkaerő terén is világszínvonalúnak tartjuk. A tehetséges, magasan képzett, tapasztalt és motivált munkaerő hatalmas előny számunkra. Örülünk, hogy magyarországi jelenlétünket tovább erősíthetjük." - mondta Dave Cox, a GE Oil & Gas üzletág gyártásért felelős globális vezetője.

"A GE az energiaipar világszinten meghatározó szereplője. A most bejelentett beruházás is nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy a magyar mérnökök és szakemberek kitüntetett szerepet kapjanak a világ energiabiztonságának javításában." - hangsúlyozta Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági ügyekért felelős államtitkára.