A dubaji Emiates, a világ negyedik legnagyobb légitársasága októberben indítja el első Budapest-Dubaj járatát, a széles törzsű Airbus A330-200-as gépeken 27 üzleti és 251 turista osztályú helyet kínálnak az utazóknak. Az új-zélandi voxy.co.nz hírportál szerint szenzációs megtakarítási lehetőséget kínálnak az előbbire jegyet váltóknak, akik oda-vissza 8372 új-zélandi dollárért (1,68 millió forint) repülhetnek. A turista osztályon 1995 új-zélandi dollár (400 ezer forint) a jegyár.

Ezek az árak azonban csak szeptember 11-éig vannak érvényben. Az Emirates Budapestről Dubajba érkező járatáról naponta négy Új-Zélandra közlekedő gépre lehet átszállni. A magyar fővárosba október 27-én indul az első repülőgép, ezt követően minden járaton 278 helyre lehet jegyet venni. Az EK111 kódú légi járat 8.20-kor indul Dubajból és helyi idő szerint 11.35-kor száll le ferihegyi repülőtéren.

Az újdonság új kaput nyit a magyaroknak a világra - mondta a hírportálnak Tim Clark, az Emirates Air Line elnöke. Budapest a harmadik európai célpont, amelyre a folyó üzleti évben új járatot indítanak. Ez jelzi, hogy folytatják a befektetéseinket a régióba. Ezzel egyidejűleg sűrítik egyes európai útvonalaikon a gépeket és bővítik az utasülések számát - derült ki Clark szavaiból.

Budapest csodás

Budapestet Kelet-Közép-Európa egyik pénzügyi központjában tartják, Magyarország a régió ötödik legnagyobb gazdasága. A magyar főváros kedvező feltételeket kínál a külföldi befektetőknek. Budapest 4,3 millió turistát vonz évente, amivel Európa hatodik leglátogatottabb városa.

Az Emirates teherszállítási szolgáltatást is indít. A SkyCargo 12 tonna kapacitást kínál mindkét irányba. Magyarországról gépek, alkatrészek és élelmiszerek kelhetnek útra. A szállítási részleg emellett ruházati termékek nyersanyagok és elektronikai cikkek továbbítására is számít.

Az arab légitársaság 140 magyar állampolgárt foglalkoztat, köztük 114 légi kísérőt és nyolc pilótát. Az Emirates igyekszik kiemelkedő szolgáltatásokat nyújtani a repülőgépein: a legújabb tévésorozatok, filmek, zenék és videojátékok is elérhetők. Lehet sms-ezni, emailezni és műholdsas telefont használni. A budapesti járaton kívül két másik európai útvonalat nyitnak meg: szeptember 2-ától Brüsszelbe, 5-étől Oslóba indulnak Emirates-gépek.