A General Electric (GE) amerikai holdingvállalat a francia nagyvállalat energetikai tevékenységeinek felvásárlására már áprilisban megtette ajánlatát, 12,35 milliárd eurós értékben.

"Mi egy nagy ipari szövetséget hoztunk létre a Mitsubishivel, amely új jövőt ajánl az Alstomnak a feldarabolás helyett" - mondta Gerhard Cromme, a Siemens igazgatótanácsának elnöke Párizsban, miután fogadta őt Francois Hollande francia államfő. Több hét egyeztetés után a Siemens és az MHI hétfőn tette közzé az elemzők által viszonylag bonyolultnak ítélt javaslatát, amelyben egyszerre szerepel felvásárlás és közös cégek létrehozása.

A Siemens 3,9 milliárd euróért felvásárolná az Alstom gázturbina üzletágát, míg az MHI három közös céget hozna létre az Alstommal - amely többségi tulajdonos maradna - a gázturbinák, a vízierőművek és az energiahálózatok divíziójában, valamint 10 százalékos részesedést vásárolna az Alstomban. A két cég közös ajánlata az Alstom energetikai üzletágában összesen 14,2 milliárd eurós értékű.

Az Alstom szakszervezetei után a Siemens és az MHI vezetőit saját kérésükre délelőtt fogadta a francia elnök, délután pedig a nemzetgyűlés gazdasági biztosságának is bemutatták a közös ajánlatukat.

A francia kormány elvárásainak megfelelően, amelynek első szempont a francia nagyvállalat egyben tartása és a franciaországi munkahelyek megőrzése, az MHI jelezte: részesedésével ezer új munkahely jönne létre Franciaországban. A Siemens pedig három évre garantálja a munkahelyek megőrzését a gázturbina ágazatban Franciaországban és Németországban, ezenkívül pedig több mint ezer gyakornoki helyet hoz létre Franciaországban.

A német és japán vállalat az Alstom vezetőivel is tárgyal, akik már áprilisban jelezték, hogy a GE ajánlatát támogatják, amely a francia nagyvállalat tevékenységeinek 70 százalékát jelentő energetikai üzletág felvásárlásáról szól.

Manuel Valls francia miniszterelnök megerősítette, hogy a kormánynak nincs preferenciája, de Arnaud Montebourg gazdasági miniszter a kezdetektől egy olyan partnerséget támogat, amely megőrzi az Alstom egységét. A Siemens és az MHI ezért egy ilyen modellben gondolkodik, szemben a GE-vel.

A Siemens kedden központi kérdéssé tette az Alstom közlekedési tevékenységeit is, mégpedig a francia kormány igényeinek megfelelően, amely az Airbus repülőipari konszernhez hasonlóan szívesen látna egy vasúti szerelvényeket gyártó közös francia-német nagyvállalatot.

"A közlekedés területén, teljesen eltökéltek vagyunk az elsőszámú európai vasúti céget létrehozni. Ehhez a Siemens kész az Alstom rendelkezésére bocsátani a teljes vasúti szerelvényeket gyártó tevékenységét" - hangsúlyozta Gerhard Cromme. Hétfőn viszont még azt a feltételt szabta, hogy a közlekedési ágazat átadásához előbb meg kell egyezni az energetikai üzletágról.

"Amennyire csak lehet, azt szeretnénk, hogy az ajánlatokat tovább javítsák" - közölte a francia elnöki hivatal. A GE már megerősítette, hogy nem kíván árháborúba bocsátkozni. Ugyanakkor egyes források szerint az amerikai vállalat már készíti új, vonzóbb javaslatát. Ebben az MHI-nek a gázturbinákról szóló ajánlatához hasonlóan a GE egy közös közlekedési vállalat létrehozását is ajánlja az Alstomnak.