Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Ellentétben a BMW és a Mercedes hasonló nagy-britanniai programjaival, a Ford nemcsak a dízelüzemű, hanem a benzines járművekre is kiterjeszti a kedvezményt. A használt autókat egytől egyik bezúzzák, így a cserének azonnali hatása lesz a levegő minőségére - hangsúlyozták keddi bejelentésükkel kapcsolatban.

A Ford decemberig tartó roncsprémium-programja keretében bármilyen használt autót leadhatnak az érdeklődők, akik a különböző egyéb ajánlatokkal együtt akár négyezer fontot is spórolhatnak a személyautók és hétezer fontot a furgonok esetében. Az új járművek ára jellemzően 12 ezer és hozzávetőleg 20 ezer font között mozog - írta az MTI.

Andy Barratt, a Ford nagy-britanniai elnöke és igazgatója szerint a levegő minősége fontos kérdés, és a régi autók forgalomból való kivonása része a környezetvédelmi erőfeszítéseknek.

Nagy-Britanniában 2040-től megtiltják a benzin- és a dízelüzemű új személyautók és furgonok értékesítését. A júliusban bejelentett terv része a brit kormány több évtizedre szóló környezetvédelmi programjának és elsődleges célja, hogy a 2040-es évektől már csak elektromos vagy hibrid üzemű autók kerülhessenek forgalomba a szigetországban.

A kormány a különösen szennyezőnek tartott dízelautók számát már az átmeneti időszakban is csökkenteni akarja. A dízelmotoros autók száma a háromszorosára emelkedett az elmúlt másfél évtizedben Nagy-Britanniában, és tavaly elérte a 10 milliót.

Az elmúlt években végzett vizsgálatok kimutatták, hogy jelentősen nőtt a dízelmotorok egyéb szennyezőanyagai okozta megbetegedések és halálesetek száma a legszennyezettebb levegőjű országrészekben, köztük Londonban. A Ford által bejelentett programhoz hasonlót a közelmúltban nemcsak a BMW és a Mercedes, hanem a Vauxhall is kínált vevőinek, 2015-ben és 2016-ban.