Még egy hónap és útnak indítja a Sony a PlayStation 3 játékkonzol kisebb és olcsóbb verzióját, azt remélve, hogy ezzel visszavehetik a vezetést a piaci részesedésen belül a konkurens Microsofttól és Nintendótól - írta a Reuters.

Legkésőbb szeptemberben ugyanis kiteszik a polcokra a PS3-at, amely az Egyesült Államokban 299 dollárba, Európában 299 euróba (422,7 dollár) és Japánban 29,980 yenbe (315,6 dollár) kerül. A korábbi verzió, amely sokkal kevésbé volt népszerű, mint a Microsoft Xbox 360-asa vagy a Nintendo Wii-je még 399 és 499 dollár között mozgott. Az új merevlemez 120 gigás lesz, azonban 34 százalékkal kevesebb áramot fogyaszt és 32 százalékkal kisebb lesz, mint az eredeti modell.

A piac bizakodóan fogadta a hírt. Itt volt az ideje, hogy árat csökkentsenek - mondta Ed Barton, a Screen Digest elemzője, aki pozitív fejleménynek tartja a döntést. Az Xbox 360 piaci pozíciója mér erősebb a PS3-nál, azonban két hónap múlva lesz érdemes megnézni az eredményeket - véli Jesse Divnich, az Electronic Entertainment Design and Research szakértője. Kell egy kis idő, amíg a fogyasztók észlelik a változást és reagálnak is rá.