Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A párizsi székhelyű nemzetközi bankcsoport nem finanszíroz többé olyan új projekteket sem, amelyek elsődlegesen palaolaj vagy homokolaj szállítására és exportjára irányulnak.

"Régi partnerei vagyunk az energiaszektornak, és elkötelezetten támogatjuk az átmenetet egy fenntarthatóbb világ felé" - fogalmazott Jean-Laurent Bonnafé, a BNP Paribas vezérigazgatója szerdán kiadott közleményében.

A pénzintézet előzőleg közölte, hogy tervei szerint 2020-ig 15 milliárd eurót költ megújulóenergia-projektek finanszírozására, és 100 millió eurót fektet az energiahatékonyságra és -tárolásra specializálódott startupokra.

A BNP Paribas már leállította a szénbányák és széntüzelésű erőművek hitelezését, és nem finanszírozza az energiaforrások diverzifikálásával nem foglalkozó szénbányászati társaságokat.

A második legnagyobb francia bank, a Société Générale tavaly októberben jelentette be, hogy 2017-től kezdve felhagy a szénerőművek finanszírozásával, és növeli a megújuló energiaforrásokkal kapcsolatos projektek támogatását.

(Fotó: AFP PHOTO/ludovic MARIN)