Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Miközben világszerte egyre több villanyautó kerül forgalomba, a Toyota a hidrogénhajtással is foglalkozik. Sőt, inkább abban hisz - derül ki a Bloomberg beszámolójából, amely szerint a japán autógyártó a Shellel közösen létesít hidrogénkutakat Kaliforniában.

A Toyota azt tervezi, hogy 2050-ben már nem lesz hagyományos - belső égésű motorral hajtott - autó a palettán, mert az előrejelzésük szerint előbb-utóbb mindenhonnan kiszorulnak a káros anyagokat kibocsátó kipufogós autók. Az alternatívát azonban a Toyota szerint nem elsősorban a villanyautók, hanem az olyan hidrogénes autók jelentik, mint a Toyota Mirai néven futó modellje.

A japán cég arra számít, hogy az embereknek jobban bejönnek majd a hidrgénes autók, mert pár perc alatt megtankolhatóak és a hatótávolságuk is nagyobb, mint az sokkal hosszabb idő alatt feltölthető és rövidebb utakra képes villanyatuók. Persze ahhoz, hogy a hidrigénes autók valóban elterjedjenek az is kell, hogy értelmezhető mennyiségű hidrogénkút legyen az utakon, ennek érdekében működik együtt a gyártó a Shellel.

A Toyota hidrogénes autójáról és a hidrogénhajtás jövőjéről a Totalcar cikkeiben olvashat részletesen. Címlapkép: Totalcar