Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Kao Hu-cseng azt mondta, hogy az ázsiai ország több cége folytat már tárgyalásokat a magánosításban való részvételről, konkrét bejelentések Csang Kao-li miniszterelnök-helyettes májusra tervezett moszkvai látogatása idején lehetnek.

Vlagyimir Putyin orosz államfő januárban jelentette be, hogy állami részesedést adnak el az olajipari Rosznyefty és Basnyefty cégekben, a VTB bankban, az Alrosa gyémánttermelő, továbbá a Szovkomflot kereskedelmi hajózási cégekben.

Vlagyimir Putyin magánosítással kapcsolatos bejelentése óta az orosz kormány megnevezte azokat a bankokat, amelyek a lehetséges befektetőkkel egyeztetnek.

Az orosz kormány egyebek között 500-550 milliárd rubel (1 rubel 4,12 forint) bevételt vár a Rosznyefty 19,5 százalékos tulajdonhányadának az eladásából.

Alekszej Kudrin orosz pénzügyminiszter szerint a magánosítás teljes értéke eléri az ezer milliárd rubelt, a privatizációt azonban csak két év alatt lehet lebonyolítani.

Az orosz kormány azért kénytelen eladni állami részesedéseket, mert a kőolaj áresése miatt megcsappant a költségvetés bevétele, ami miatt csökkenteni kellett a kiadásokat.