Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Idő előtti az LP Beteiligungen GmbH és Rudolf Seyfried volt részvényesek követelése, hogy a bíróság fizettesse meg az Eurovegas kaszinóváros-beruházásban tulajdonolt, majd eladott üzletrészük 48 millió eurós (14,4 milliárd forint) ellenértékét a Land Development Holding Ltd.-del - mondta ki hétfőn meghozott végzésében a Győri Törvényszék. Megyes Géza bíró közölte: a 2007-es módosításban kipontozva hagyták a fizetés esedékességének dátumát, ezért az egy évvel korábban kötött megállapodás az irányadó, amely szerint akkor kell fizetni, amikor a projekt részvényeinek 80 százalékát értékesítették. Ez viszont mind a mai napig nem történt meg - tette hozzá a bíró.

A bíró jelezte: az igazságügyi tárca tájékoztatását kéri arról, hogy - mivel az átruházási ügylet két luxemburgi cég között született - az ottani jogszabályok alapján keresheti-e pénzét a két osztrák felperes a Centrope Holdings Ltd.-en, ha a Land Development Holding a fizetés esedékessé válása után nem fizetne. A Centrope Holdingsból vált ki ugyanis a Land Development Ltd.

Megyes Géza az ügy következő tárgyalását január 29-re tűzte ki.

Az MTI korábban arról számolt be, hogy a magyar-osztrák-szlovák hármas határ közelében tervezett Eurovegas kaszinókomplexum e tulajdonrészének ügyében többször is megpróbáltak a peres felek megegyezni, ám ezek a kísérletek mindeddig nem vezettek eredményre.

Tavaly október elején az MTI érdeklődésére azt közölte a projektet irányító társaság, hogy a Közép-Európa legnagyobb turisztikai beruházásaként beharangozott, Bezenye mellé tervezett szórakoztatóközpont felépítése a tervek szerint több mint 300 millió euró összértékű fejlesztés lesz. A projektet felerészben hitelből szándékoznak finanszírozni.