Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Nem minden polgármester gondolkodik hasonlóan: amíg Tarlós István többször hangsúlyozta, hogy amennyiben tehetné, úgy betiltaná az Ubert, addig a kijevi vezető, Vitalij Klicsko az Uber első utasa volt Ukrajnában.

"Nagyon örülök, hogy Kijev az első város az országban, ahol az UberX elindult. A város vezetésének az a célja, hogy minél több innovatív kezdeményezésnek adjon otthont, különös tekintettel a közlekedésre. Amellett, hogy az Uber biztonságos, az utasok és az autós partnerek minden egyes utazás után értékelhetik egymást. És ami szintén nagyon fontos, hogy az Uber egy átláthatóan működő rendszer, minden elektronikusan nyomon követhető" - nyilatkozta Klicsko.

Lettország is az Uber mellett

Ezzel párhuzamosan a lett gazdasági miniszter szerdán együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá az Uberrel. A lett kormány álláspontja szerint a sharing economy megállíthatatlan, és az országnak az az érdeke, hogy integrálják az új jelenségeket a gazdaságba. A lettek szerint a szabályozást is ehhez kell igazítani.

Lettország már a harmadik EU-s ország, ahol ilyen szándéknyilatkozatot írnak alá a döntéshozók az Uberrel. A megállapodás előkészíti a közösségi fuvarmegosztás bevezetéséhez szükséges szabályozást Lettországban, amely az első lépcsője az Uber elindulásának Rigában.