Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az IDC szakemberei szerint az okostelefonok világpiaci forgalma amellett, hogy a fejlett régiók piaci telítettsége miatt a tavalyinál lassúbb ütemben növekszik majd, két mérföldkőhöz is elérkezik az idén: egyrészt a kínai piac növekedése első alkalommal marad majd el a világpiaci átlagtól, másrészt ugyanez történik majd az Android operációs rendszerrel működő okostelefonok forgalmával is.

Az IDC előrejelzése szerint az idén 1,447 milliárd okostelefont értékesítenek világszerte, 11,3 százalékkal többet, mint 2014-ben. Ezen belül az Android operációs rendszeren futó telefonok részaránya 79,4 százalék lesz. A készülékcsaládból 8,5 százalékkal többet adnak el az idén mint tavaly, 1,149 milliárd darabot.

Az iOS operációs rendszeren futó készülékek értékesítési 23,0 százalékkal 237,0 millióra emelkedik, részarányuk 16,4 százalék lesz az idén. Windows operációs rendszeren futó okostelefont 46,8 milliót adnak el az idén, 34,1 százalékkal többet mint tavaly. A készülékek 3,2 százalékos piaci részesedésre tesznek szert az idén.
Az egyéb készülékek 1,0 százalékos piaci részesedésre tesznek szert 14,2 milliós, a tavalyinál 3,9 százalékkal magasabb értékesítési volumen mellett.