Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Roszatom orosz állami atomenergetikai konszern uniós kiírástechnikai okok miatt törölte a Paks 2-projekt keretében az atomerőművi ötös és hatos blokk turbinacsarnoka fő és kiegészítő berendezéseinek gyártására és szállítására szerdán kiírt tendert - írja az MTI.

A Roszatom csoporthoz tartozó ASZE Mérnöki Vállalat (AO Inzsinyiringovaja Kompanyija ASE) MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a tendert közzé kellett tenni az Európai Bizottság által meghatározott európai internetes oldalakon, ám ezek némelyike "nem volt felkészülve arra, hogy közzétegye az információt a megkövetelt formátumban".

Tekintettel arra, hogy a beszerzési dokumentációt egyidejűleg kell elhelyezni az összes, az Európai Bizottság által meghatározott internetes felületen, jelenleg folyamatban van a felmerült technikai probléma megoldása - írták a közleményben.

A jelzett kérdések rendezése után a tenderdokumentáció ismét felkerül majd az érintett oldalakra. A potenciális beszállítók számára a tenderdokumentáció leadásának határidejét módosítják a közzététel új dátumának megfelelően, és nem kevesebb, mint 35 nap áll majd rendelkezésre a tenderkiírás napjától a leadási határidőig.