Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A legutóbb közzétett statisztika szerint az oprendszer több mint 350 millió számítógépre telepítették fel egy év alatt. A Microsoft egymilliárdos célt tűzött ki két, vagy maximum három év alatt - és már biztos, hogy ez nem fog összejönni, már csak azért sem, mert mától fizetni kell a Windows 10-et kívánóknak - olvasható a portálon

A Windows 10 Home 41 ezer forintba kerül, míg a vállalati felhasználásra érdeked Pro verzióét 84 ezer forintot kell fizetni. Az - egyébként rendszertelepítőknek szánt - OEM jelzésű csomagok ennél olcsóbbak, a Home OEM 30 ezer forintos áron fellelhető, a Professional OEM pedig 45 ezerért szerezhető be.

Az OEM címke azonban nem csak egyszerűen alacsonyabb árat, hanem egy nem is olyan mellékes korlátozást is jelent. Az ilyen jelzésű Windowst mindössze egy gépre lehet telepíteni, tehát ha valaki később egy új számítógépet vásárol, akkor arra már nem tudja installálni majd az első körben csábítóbb árú operációs rendszert. Sőt, ha csak alaplapot cserélünk a gépben, az OEM licensz alapján már akkor is újnak számít a masina, így nem fog rajta működni az OEM-es Windows. Vásárlásnál minden esetben érdemes tisztázni, hogy teljes értékű vagy OEM kiadásról van-e szó - figyelmeztetnek.