A wroclawi Ikea-áruház nyerte el az év boltja megtisztelő címet 2016-ban a svéd hálózat háziversenyében - adta hírül a gazeta.pl. Magyarán jelenleg a cég belső értékelése szerint ez a bútoráruházlánc legjobb üzlete a világon.

A lengyel hipermarketet 28 ország 339 üzlete közül választották győztesnek. A döntő végső fordulójában olyan patinás boltokkal került szembe, mint az Ikea egy-egy japán, amerikai, osztrák és litván áruháza. Mivel a verseny belső jellegű, a díj is szerény. A wroclawi bolt egy követ kapott a cég alapítójától, Ingvar Kampradtól.

Az Ikea Polska menedzsere elmondta, hogy a múlt év intenzív munkával telt a cégnél. A munkatársak boldogok, hogy először az Ikea története során egy lengyel bolt lett az év bajnoka.

A wroclawi Ikea 2016-ban a lengyelországi leányvállalat legjobban teljesítő hipermarketje volt. A svéd áruházlánc lengyelországi vállalkozása rekorderedményt, 3,22 milliárd zlotyt bevételt ért el az elmúlt évben. A lengyel piacban más nagy áruházmultik is nagy fantáziát látnak.