Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Amerikai lapértesülések szerint húsz repülőgépet lízingelne az Amazon azzal a céllal, hogy kiépítse saját légi logisztikai hálózatát az országban. Boeing 767-es gépet rendelnének - derül ki a Portfolio.hu cikkéből.

A saját légi szállítás azt a célt szolgálja, hogy az Amazon képes legyen olyan feladatokat is maga ellátni, amelyeket még más futárcégekkel (USPS, FedEx, UPS) végeztet. Ezzel csökkentenék a késedelmes szállítások számát, amelyek a korábbi karácsonyi időszakokban problémát jelentettek az Amazonnak.

Az Amazon egy ideje már tervezi, hogy kifejleszti logisztikai és szállítmányozási hálózatát annak érdekében, hogy csökkentse a költségeit, ennek a törekvésnek lehet a lépése a repülőgépes flotta kiépítése. Az Amazon egyelőre nem kommentálta a híreszteléseket, de korábbi lapértesülések szerint a vállalat októberben már felbérelt egy fejvadász céget, hogy keressen számára egy vezetőt, aki tapasztalattal rendelkezik a logisztika területén.

A vállalat az elmúlt évben bővítette logisztikai létesítményeinek számát, illetve decemberben elején bejelentette, hogy több száz saját jelzéssel ellátott teherautót vásárolt.

Amennyiben a hírek igazak, a repülőgépek beszerzése nem lesz olcsó mulatság, számítások szerint egy új 767-es gép lízingelése 600 ezer dollárba kerül, míg egy használt repülő 300 ezer dolláros kiadást jelentene a vállalatnak havonta.