BUX
38657

Megint kitalált valamit a Nokia

Összeáll az egyik nagy kínai mobiltelefon-gyártó céggel a Nokia. Az új szövetségben együtt rontanak rá a világ mobilpiacára, valamint egyebek mellett a mesterséges intelligencia szakterületére.

Komócsin Sándor, 2017. július 5. szerda, 13:42

A finn Nokia és a kínai Xiaomi együttműködési megállapodást kötött, amelyben kölcsönösen lehetővé teszik egymásnak a hozzáférést a mobiltelefóniában kritikus jelentőségű szabadalmaikhoz - írta a CNBC. Ezek segítségével mindkét fél új termékeket fejleszthet ki egyebek mellett a mesterséges intelligencia területén is.

A Nokia olyan hálózati berendezéseket visz a partnerségbe, amelyek segítségével nagyon sok adatot lehet feldolgozni kevés erőforrás segítségével és együttműködik a Xiaomival adatközpontok létrehozásában is. A finn cég óriási múltjából rengeteg szabadalmat halmozott fel, amelyeket jó pénzért licencel.

Egyik üzletfele ezen a téren a Xiaomi, amely az új viszonyban előnybe kerül versenytársaival szemben. Erre szüksége is van, mert hazai piacán egyre keményebben szorongatják az új mobilcégek, mint az Oppo és a Vivo. Ezért külföldön próbál terjeszkedni - Indiában például viszonylag sikeresen.