Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az IBM így is csökkenő bevétel- és nyereségadatot publikált kedden, azonban a visszaesés mértéke alacsonyabb volt az elemzők által vártnál. A cég egyes tételektől megtisztított részvényenkénti negyedéves adózott eredménye 3,30 dollár volt, ami meghaladta az elemzők 3,28 dolláros prognózisát - írja az MTI.

Az amerikai informatikai óriáscég nyeresége 2,73 milliárd dollárra csökkent a harmadik negyedévben az egy évvel korábbi 2,85 milliárd dollárról. A bevétel a szeptember végével zárult három hónapban 19,15 milliárd dollárra esett vissza az egy évvel korábbi 19,22 milliárd dollárról. Ez szintén meghaladta a 18,6 milliárd dolláros átlagos elemzői várakozást. (A cégek, amik egész Magyarországot felvásárolhatnák.)

Az IBM visszafogta hagyományos, ám kevésbé jövedelmező hardver és informatikai szolgáltatások üzletágát. Tovább nyitott ugyanakkor a nagyobb nyereséggel kecsegtető felhőalapú, analitikai, mesterséges intelligencia és biztonsági szolgáltatások felé, és ezen a téren a bevétele 11 százalékkal, 8,8 milliárd dollárra nőtt a harmadik negyedévben.

Az IBM egyúttal megerősítette az idei évre vonatkozó előrejelzését, miszerint az egyszeri tételek nélkül számolt nyereség részvényenként legalább 13,80 dollárt ér el, az egy részvényre jutó nettó profit pedig legalább 11,95 dollár lesz.

A vártnál jobb eredményeknek köszönhetően az IBM árfolyama szerdán 4,74 százalékos pluszban, 153,49 dolláron állt a New York-i tőzsdén a nyitás előtti elektronikus kereskedésben.