Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A portál szerint a cég bejegyzését május 23-én tették közzé a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium céginformációs szolgálatánál. A távol-keleti cég 2,35 milliárd forint jegyzett tőkével korlátolt felelősségű társaságot alapított, amelynek székhelyéül egy, az Esztergomi Ipari Parkban lévő címet adtak meg.

Az új vállalkozás megjelenéséről sem az esztergomi önkormányzat vagyongazdálkodási irodájának vezetője, sem városgazdálkodást végző Strigonium Zrt. nem tud, a frissen bejegyzett társaság kézbesítési megbízott cége pedig telefonos érdeklődésre közölte, hogy "nem tud információt adni".

Az új vállalkozás tulajdonosa a Thai President Foods, melyet a világ tíz legnagyobb instant tésztagyártója között tartanak számon. A társaság gyártóüzem létrehozását tervezi Magyarországon még ebben a negyedévben - írta a hvg.hu a thaiföldi The Nation internetes kiadása alapján.

A thai cég az egész világon forgalmazott MAMA brand mellett a Pama, Papa, Sai Keo and Honghow márkájú instant ételeket - elsősorban tésztákat és leveseket, de előfőzött rizst és csomagolt édességeket, süteményeket is, valamint alkoholmentes italokat, teákat - gyárt és forgalmaz világszerte.