Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Takata - amely nem egészen két éve Magyarországon, Miskolcon is nyitott egy üzemet - nem kommentálta az értesülést. A cég papírjai 12 százalékot zuhantak a hét első kereskedési napján. (Japánban hétfőn nemzeti ünnep miatt nem volt kereskedés.)

A Bloomberg értesülése szerint az ajánlattevők azért fontolgatják a csődeljárás megindítását, mert azt remélik, így mérsékelhetik a hibás - egyes hírek szerint már 15 halálesetet okozó - légzsákok miatt kifizetendő kártérítések összegét.

A visszahívási válság kirobbanása - 2014 eleje - óta összesen 88 százalékot zuhant a Takata tőzsdei értéke.

A Takata autógyártó partnerei - többek között a General Motors, a Chrysler, a Ford, a Honda, a Toyota, a Mazda, a Nissan, a Mitsubishi és BMW - szerte a világon mintegy százmillió autót hívtak vissza a hibás légzsákok miatt. Az amerikai közlekedésbiztonsági felügyelet 70 millió dolláros bírságot rótt ki a Takatára az ügyben.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!