Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A magyar tulajdonú Wizz Air fapados légitársaság 2017 nyárán hét új légi járatot indít, amelyek közül négy felkavarhatja a lengyel piacot - derül ki Váradi József vezérigazgató interjújából, amelyet az onet.pl-nek adott. (Váradi József a Napi.hu kiadásában megjelenő A 100 leggazdagabb 2016-os kiadványban 16,4 milliárd forintos vagyonnal a 46. helyen szerepel.)

Varsóból a szélrózsa minden irányába - Pozsonyba, Bukarestbe, Kijevbe és Vilniusba is - el lehet jutni a fapados cég gépein. Váradi szerint a jövő év nyarának slágerei a közép-kelet-európai régiót behálózó Wizz Air-járatok lesznek. Újdonság lesz, hogy Varsóból elérhetővé teszik a többi régiós ország fővárosát. Óriási verseny várható köztük és a lengyel nemzeti légitársaság, a Lot között.

Ugyanakkor döntéseiket nem azért hozzák, hogy visszaszorítsák egyik vagy másik konkurensüket, hanem azért, hogy kiszolgálják az utazni indulók igényeit. A cég vezetősége egyébként úgy látja, hogy a Wizz Air jelenleg Európa két legkevésbé költséges légitársasága közé tartozik.

A Lengyelországon belüli járatok indítása előtt értékelik a belföldi összeköttetésekkel Romániában szerzett tapasztalatokat. Váradi ugyanakkor úgy véli, hogy csak idő kérdése, hogy ez ügyben meghozzák a végső döntést.

A jövő év nagy dobása lehet Albánia meghódítása. A főváros Tirana nem jöhet szóba a magas költségek miatt, ezért Kukest vették célba, amennyiben az ottani repülőteret megnyitják a külföldi érdeklődők előtt. Albánia egyébként egyre népszerűbb a turisták körében.