A mobiltelefon minden eddiginél nagyobb szerephez jut a mindennapi élet szervezésében, a vásárlásban és a fizetésben is. Éppen ezért fontosnak tartjuk, hogy a Mastercard Priceless Specials kedvezményprogram kuponjai is elérhetők legyenek egy könnyen kezelhető mobilapplikációból.

Mára a legtöbb bolti partnerünk rendelkezik olyan szkennerrel, amely alkalmas a mobiltelefon képernyőjén megjelenő kedvezmény beolvasására, ezzel hazánkban is megnyílt az út a digitális kuponozás előtt - mondta Eölyüs Endre, a Mastercard Magyarországért és Szlovéniáért felelős igazgatója.

A cég 2015 júniusában jelentette be, hogy egy széleskörű, több millió kártyabirtokost közvetlenül megszólító kedvezményprogramot indít útjára Magyarországon, így ösztönözve az elektronikus fizetés további terjedését. A program azóta is sikeresen működik, a bevezetés óta százezernél is több kupont töltöttek már le a kártyabirtokosok, akik rendszeresen exkluzív, csak a program tagjai számára elérhető kedvezményeket kapnak a regisztrációjukért cserébe.

Az alkalmazás új funkciója, hogy ha be van kapcsolva a helymeghatározás (és az alkalmazás számára engedélyezve van), akkor a kuponlista legelején egy ikonra kattintva megnézheti a felhasználó, hogy milyen kuponok beváltására van lehetősége 2 kilométeres körzeten belül.

A digitális kuponozás terjedése nem a kereskedők számára is jelentős előnyöket kínál. E megoldással a boltosok nem csak a vásárlói hűséget erősíthetik, de a gyakorlatban ki is próbálhatnak egy személyre szabható digitális kuponos megoldást üzleteikben, anélkül, hogy saját alkalmazást kellene fejleszteniük.

Címlapkép forrása: Mastercard, Shutterstock