A Huawei Device - a Huawei Technologies Co. Ltd. fogyasztói üzletága - 2013-ban 9 milliárd dollár forgalmat ért el világszinten, amely 18 százalékos növekedést jelent az előző üzleti évhez képest. A vállalat, amely globálisan 16 k+f-központot működtet, tavaly több mint 128 millió készüléket értékesített, ebből 60 millió mobiltelefont. Az okostelefon szektor globális előretörését mutatja, hogy a Huawei az előző évhez képest 60 százalékkal több ilyen készüléket szállított ki. Ezzel a teljesítménnyel a Huawei a világ harmadik legnagyobb okostelefon gyártójává vált, a tavalyi évi harmadik és negyedik negyedéves értékesítések volumenét tekintve az IDC, Canalys, Strategy Analytics és a Gartner szerint.

A Huawei Technologies a barcelonai Mobil Világkongresszus (MWC) nemzetközi célközönsége után 2014. április 19-én, a Vele-tech kiállításon először mutatta be Magyarországon az Ascend termékcsalád legújabb okostelefonjait és táblagépét. Utóbbi kategória az idén - a globális stratégiát követve - Magyarországon is kiemelt szerepet kap. A most bemutatott  MediaPad M1 a Huawei legelső 8 inches készüléke, amely egy feltöltéssel akár 8 óra folyamatos használatot is bír.

A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) és a Huawei Technologies Hungary Kft. képviselői februárban írtak alá szándéknyilatkozatot Pekingben a kínai multinacionális vállalat további magyarországi bővítési terveiről, ennek keretében egy szoftveralkalmazás- és szolgáltatásfejlesztéssel foglalkozó innovációs központ létesítéséről. A központ egyebek között az internetalapú televíziózás (IPTV) új területeinek kutatásával foglalkozik majd. A kínai cég vállalta gyártókapacitásának további növelését, valamint az SMT, azaz félkész termékek előállításának megkezdését európai ellátó központjának magyarországi egységeiben.

A Huawei és a magyar kormány 2013. április 18-án kötött stratégiai együttműködési megállapodást. Ennek keretében a Huawei 2013-ban már 2500-ra növelte foglalkoztatottai számát, raktárterületét pedig 30 ezer négyzetméterre növelte. A Huawei a megállapodás értelmében a magyarországi piacra hozta a kínai rézhuzal- és kábelgyártó Shenzhen Comlink vállalatot, amely 2013 márciusában indította el a termelését Budapesten. A Huawei emellett két magyar egyetem hallgatóinak biztosítja a "Huawei - a holnap innovatív vezetői", 30 millió forint összdíjazású ösztöndíjprogramot.

A Huawei Technologies Hungary 2005-től működik Magyarországon budapesti központtal. A vállalat Pécsett és Komáromban egész Európát Huawei-termékekkel ellátó összeszerelő központot (Huawei Europe Supply Center), illetve Biatorbágyon az európai régiót kiszolgáló logisztikai központot üzemeltet (Huawei Europe Logistic Center).