A közép-európai Technology Fast 50 lista a leggyorsabban növekvő technológiai cégeket a megelőző négyéves időszak során elért árbevétel-növekedésük alapján rangsorolja, vagyis a 2015-ös lista összeállítása során a 2011 és 2014 közötti árbevétel-adatokat használták fel.

A Szállás.hu Kft. 1209 százalékos árbevétel-növekedéssel lett harmadik, rajta kívül a legjobb ötvenbe került további három magyar cég: a Gravity Research & Development Zrt. (466 százalékos növekedéssel a 25. helyre), a GPS Tuner Kft. (452 százalékos bővüléseel a 26. helyre) és az Unas Online Kft. (240 százalékos növekedéssel az 50. helyre). Utóbbi három cég először szerepel a Deloitte Technology Fast 50 listáján.

Az első helyet egy cseh szoftvergyártó, a Simplity szerezte meg azzal, hogy négy év alatt 1971 százalékkal tudta növelni árbevételét. A második helyen egy biztonságos mobilfizetéssel foglalkozó lengyel cég, a Skycash Poland végzett 1665 százalékos árbevétel-növekedéssel.

A Deloitte az idei 50-es rangsorában kilenc ország képviselteti magát: Lengyelország 12, Románia 10, Horvátország 8, Csehország és Szlovákia egyaránt 5-5, Magyarország 4, illetve Bulgária, Litvánia és Szerbia egyaránt 2-2 céggel.

Bár az átlagos növekedési ütem az előző évi, csaknem 700 százalékról 560 százalékra lassult, ez továbbra is kiemelkedően magas érték - véli Csűrös Balázs, a Deloitte Technology Fast 50 magyarországi programvezetője.

Az úgynevezett Rising Star kategóriában azokat a "fiatal" cégeket is szerepeltetik, amelyek az 50-es listára még nem kerülhettek fel, de az elmúlt három évben mutatott látványos árbevétel-növekedésük arra utal, hogy a közeljövőben oda kerülhetnek. Az idei győztes a Codewise, egy lengyel szoftvergyártó lett kimagasló, 4555 százalékos növekedési ütemmel, a második egy szintén lengyel szoftvercég lett, és a 10. helyre egy magyar cég, az Extrico Systems Hungary Zrt. került, 96 százalékos növekedéssel.