Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A magyar büntetés közel háromszorosát fizeti ki az a külföldi rendszámú autós, aki megfelelő jogosultság nélkül hajt fel valamelyik magyar fizetős útra - derül ki a Totalcar.hu cikkéből.

A magas összeg úgy jön össze, hogy a NÚSZ Zrt-vel immár három éve tesztszerződéses (!) viszonyban álló német cég, az Ungarische Autobahn Inkasso Gmbh, az adatlekérésért 15,3 eurót, kezelési költség gyanánt 11,7 eurót kér, saját munkadíját pedig 58,5 euróra taksálja. Ez utóbbi több mint 18 ezer forint, miközben a magyar pótdíj összege 30 napon belül 14 875 forint.

A NÚSZ Zrt. a Totalcarnak ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy nem a kinti behajtók munkadíja magas, hanem a magyar pótdíj alacsony - írja a portál.

A NÚSZ-nál azt is hozzátették, hogy a céget a vonatkozó jogszabályi előírások és belső működési szabályok, valamint a saját és a magyar állam érdekeinek figyelembevételével szerződtették.

Az Ungarische Autobahn Inkasso Gmbh képveselő ugyan nem tagadta, hogy ebben van valami szürreális, de hozzátette, hogy aki késve fizet és ügye átugrik az 59 ezer forintos pótdíjra, az bizonyára nem sokallja a 100 eurós többletköltséget.

További érdekes részletek a Totalcaron.