A Volkswagen AG az április-júniusi negyedévben az egy évvel korábbinál 5,6 százalékkal több, 2,62 millió eladott gépkocsi és 2,2 százalékkal alacsonyabb, 50,98 milliárd eurós értékesítési árbevétel után 3,19 milliárd euró nyereséget ért el, 12,5 százalékkal magasabbat a 2013 második negyedévi 2,83 milliárd eurónál. Az üzleti eredmény 3,1 százalékkal 3,33 milliárd euróra csökkent.

Az értékesítési árbevétel a Volkswagen közleménye szerint részben negatív devizaárfolyam-hatások miatt csökkent: "a kulcsfontosságú fejlődő piacokon a nemzeti devizák gyengülő árfolyama megemelte az árakat, ami visszavetette a keresletet" - fogalmaz a közlemény.

A Volkswagen eladásai kétszámjegyű százalékos mértékben csökkentek az idén Brazíliában, Oroszországban és Indiában, amelyek Kínával együtt 2013-ban mintegy a felét vették fel a csoport 9,73 milliós globális eladási rekordjának.

A 12 autómárkát értékesítő Volkswagen-csoport megerősítette éves előrejelzését, amely szerint az eladott autók számában már az idén eléri a 10 milliós küszöböt és értékesítési árbevétele legfeljebb 3 százalékkal tér majd el a tavalyi 197 milliárd eurós rekordtól.