Az osztrák olajipari konszern csütörtökön bejelentette, hogy árbevétele a második negyedévben 12 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, és elérte az 5,15 milliárd eurót. A hordónkénti termelési költség olajegyenértékben számítva 20 százalékkal 8,7 dollárra csökkent.

A megtisztított működési eredmény (CCS EBIT) kétszeresére, 662 millió euróra emelkedett, egyszeri tételek miatt azonban a konszern 1 milliárd euró nettó veszteséggel zárta a negyedévet. A törökországi OMV Petrol Ofisi eladása a török valuta gyengülése miatt 1,2 milliárd euróval csökkentette a nettó eredményt - írja az MTI.

Az OMV egyelőre nem nyilatkozott arról, hogy Oroszország elleni újabb amerikai szankciók hogyan érintik oroszországi tevékenységét. Rainer Seele vezérigazgató célja az oroszországi jelenlét erősítése, ahol a termelési költség hordónként 2 dollár körül van.

A beszámoló közzététele után az OMV részvénye 3,3 százalékkal esett a bécsi tőzsdén. (Szijjártó: Magyarország megépítené a Déli Áramlat gázvezetéket.)