Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A múlt pénteki versenyt egész hetes képzés előzte meg, ahol az üzleti világban már bizonyított módszertanok segítségével fejlesztették társadalomjobbító elképzelésüket a résztvevők, valamint marketing, értékesítési tanácsokat is kaptak. A kiválasztott tíz legjobb, nemzetközi zsűri előtt prezentálta ötletét, vállalkozását, melyből az SAP szerint a következőt hármat díjaztak:

  • HOPLA (Suela Kocibellinj, Albánia): felesleges ruhákat hasznosít újra a rászorulók, különösen az édesanyák számára;
  • UrbiGo (Anja Carapic, Szerbia): az étkezési célú zöldség,-növénytermesztést kívánja meghonosítani, elterjeszteni a nagyvárosi lakásokban, okos eszközök bevetésével;
  • Transfer Station (Eva Dudova, Csehország): jótékonysági boltot és közösségi teret üzemeltetnek úgy, hogy hajléktalanokat foglalkoztatnak részmunkaidőben.

A három nyertes az egyik vezető európai társadalmi ügynökség inkubátorközpontjában, a Social Impact Lab berlini irodájában dolgozhat tovább.

A szervezők, az SAP szoftvercég és a Social Impact célja a startery verseny megrendezésével az, hogy a társadalmi vállalkozások fenntartható módon, üzleti alapon tudjanak működni, amihez elengedhetetlen, hogy haladjanak a korral és minél szélesebb körben elérhetővé váljon a termékük. Ezért volt örömteli a szervezők képviselőinek, hogy a legtöbb versenyző a digitális érát kihasználva applikációkkal és online hozzáféréssel, a modern közösségi igényekre is gondolva egészítette ki ötleteit.

Az SAP három éve futó regionális CSR gyakorlatát jövőre is folytatnák a jelen tervek szerint. A 2017-es startery verseny zsűritagjai voltak: Norbert Kunz, a Social Impact ügyvezető igazgatója, Markus Hilken, az SAP hazai fejlesztőközpontjának vezetője, Robin Marshall, a Budapest Business Journal főszerkesztője, Horváth Anna, a NESsT Magyarország ügyvezetője és Szabó Eszter angyalbefektető, címzetes egyetemi docens.