Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A lap információi szerint valamennyi fél érdekelt a sikerben, és mindenki arra számít, hogy sikerül megállapodni. A szerződést a tervek szerint március első hetében, még a genfi nemzetközi autószalon kezdete előtt véglegesítik és bemutatják a nyilvánosságnak.

A francia vevőt elsősorban a Mokka terepjáró és az új elektromos meghajtású modell, az Ampera-e érdekli az Opel modellkínálatából. A GM ausztráliai márkáját, a Holdent várhatóan nem veszik át, és még nyitott kérdés, hogy miként rendezik az Opel Insignia modellel lényegében megegyező Buick Regal ügyét. A modellt Rüsselsheimban, az Opel németországi központjában működő üzemben gyártják.

A FAZ szerint az egyeztetések az utolsó percig tartanak majd, és végül egy jelképes összeget neveznek meg vételárként, amely azonban egy összetett megállapodás csomagot takar.

A GM hosszabb ideje tárgyal a PSA-val európai érdekeltségének eladásáról, de csak egy hete szivárogtak ki az első hírek a tervezett ügyletről. Az eddigi bejelentések szerint a PSA az Opel új tulajdonosaként érvényesnek tekintené a GM által a németországi munkahelyek megőrzésére, az üzemek fenntartására és a beruházások, fejlesztések folytatására vállalt garanciát.

Az 1862-ben alapított Opelnek hét európai országban vannak gyárai, kutatás-fejlesztési, illetve tesztközpontjai. A nyugat-magyarországi Szentgotthárdon működő, motorokat gyártó üzemében mintegy 1200 embert foglalkoztat. A több mint 35 ezer munkatárssal dolgozó autógyártó társaság 1931 óta a GM 100 százalékos tulajdonában van, és 1999 óta veszteséges. Az amerikai tulajdonos az utóbbi másfél évtizedben több mint 15 milliárd euró veszteséget szenvedett el az Opel és a brit testvérmárka, a Vauxhall révén - írja az MTI.