A londoni pénzintézet bejelentése szerint a hozzájárulás egy összesen 1,32 milliárd euróig terjedő finanszírozási csomag része, amelynek célja a Liszt Ferenc-repülőteret üzemeltető vállalat 2019, illetve 2020 végéig esedékessé váló jelenlegi kötelezettség-portfoliójának módosítása és lejárati struktúrájának meghosszabbítása - írta az MTI.

Az EBRD előre sorolt - szenior - kötvény kibocsátásával kapcsolódik be százmillió euró erejéig a Budapest Airport pénzügyi átstrukturálási programjába.

A pénzügyi csomag várhatóan serkenti az új tőkepiaci struktúrák meghonosítását a kifejlett infrastrukturális fejlesztési programok számára, emellett fejleszti a köz- és és a magánszektorbeli szereplők együttműködésére épülő programok (ppp) másodpiaci tranzakcióit, és javítja a Budapest Airport működési teljesítményét - mondta Sue Barrett, az EBRD közlekedésfejlesztési programokért felelős igazgatója.

A bank a megalakulása óta eltelt több mint negyedszázadban csaknem 3 milliárd eurót folyósított 175 magyarországi fejlesztési programra.