Július végén a Wizz Air, azt megelőzve június elején a román fapados Blue Air légitársaság indít járatokat Kolozsvár és Bukarest között - írta az erdélyi Transindex.

A román cégnél a jegyek ára 89,99 lejtől (6200 forint) kezdődik, a járatok első körben hétfőn, kedden, pénteken és szombaton közlekednek, míg a Wizz Air az egyre nagyobb igény miatt július 22-től heti hat alkalommal indít repülőt a két város között. A verseny szellemében náluk csak 39 lejbe (2700 forint) kerül egy jegy. Ezen az útvonalon jelenleg csak az állami tulajdonban levő Tarom működtet menetrendszerű járatokat, de versenytársaihoz képest irreálisan drágán, a legolcsóbb út is 156 euróba (48 000 forint) kerül.

Marius Manzat, Kolozs megye tanácsának elnöke egy sajtótájékoztatón elmondta, hogy a kolozsvári nemzetközi repülőtér utasforgalmában bekövetkezett növekedés az ötödik legnagyobb volt Európában, és abban reménykedik, hogy mindkét légitársaság hozzásegíti a repteret ahhoz, hogy az 5 milliónál is nagyobb utasforgalmú repterek kategóriájába tartozzon a jövőben. 2015-ben a kolozsvári reptér utasforgalma megközelítette a másfél milliót, ami 26 százalékos növekedést jelent egy év alatt.

A Wizz Air korábban azt is bejelentette, hogy szeptember 19-től Budapest és Bukarest között új járatot indít, amely heti 4 nap repül majd - hétfőn, szerdán, pénteken és vasárnap - a jegyek ára pedig körülbelül 99 lejtől kezdődik.