Az Auchan Retail teljeskörűen felülvizsgálja termékkínálatát. Ehhez országonként egy független szakértőkből, orvos-tanácsadókból álló bizottságot állítanak fel, melynek közreműködésével valamennyi termékükkel foglalkoznak - olvasható a portálon.

A vizsgálat során meghatározzák és - amennyiben szükséges - sajátmárkás termékeink esetében átdolgozzák termékeik tápértékét. A felülvizsgálattal egyidejűleg ismeretterjesztő oktatóanyagokat készítenek.

Szakértői kollégium jön létre

Tizenkét országban az üzletlánc szakértői kollégiumot hoz létre független tudományos szakemberek részvételével. Táplálkozási szakértők, onkológus, allergológus, toxikológus szakorvosok, szociológusok osztják meg ismereteiket az Auchan Retail munkatársaival, fogalmaznak meg ajánlásokat, hagyják jóvá az általunk követett irányvonalakat és tökéletesítik a termékek összetételét.

Saját applikáció érkezik

A hálózat az idén nyáron elindít és ezzel vásárlói szolgálatába állít egy egészség-tanácsadó mobilapplikációt. Az app automatikusan kielemzi a pénztárban kapott blokkot, felhasználójának segít jobban megismerni saját táplálkozási profilját, az egészségét jobban támogató termékeket ajánl a számára, és tanácsokkal segíti.

A tesztfázis néhány hónapja már tart, az applikáció kiterjesztésre pedig a tesztek lezárultát követően, 2017 júliusától kerül sor az Auchan Retail országaiban.

Hadüzenet a pálmaolajnak

A lánc 2012-ben úgy döntött, hogy sajátmárkás termékeiben - amint lehetséges - más alapanyaggal helyettesíti a pálmaolajat. 2012 óta az Auchan az érintett termékek felénél átdolgozta az összetevőket, 2018 végére pedig az Auchan márkás termékek 100 százaléka immáron pálmaolaj nélkül, vagy csupán indokolt mennyiségű pálmaolaj felhasználásával fog készülni.

Ami a géntechnológiával módosított anyagokat tartalmazó élelmiszereket illeti, az Auchan által forgalmazott valamennyi sajátmárkás napi fogyasztási cikk az elsőáras termékektől a prémium kategóriáig GMO mentesen készül. Ez alól jelen állapot szerint csupán egyetlen, Ázsiában forgalmazott terméke képez kivételt, melynek vizsgálata folyamatban van.

Kéz a kézben a termelőkkel

Mára már valamennyi nagy múlttal rendelkező Auchan-országban működnek felelős háztáji programok. Most "Az Auchannál a kiváló, egészséges, helyi termékekért harcolunk" program keretében világszerte minden évben száz új háztáji programot kívánnak indítani.

Egyebek közt Franciaországban, 2017-ben indítandó háztáji programjaikba eper- és cukkinitermesztőket, csirketenyésztőket vontak be, Oroszországban pedig 2017 elején indították el első háztáji programjaikat helyi sertés- és marhatenyésztők bevonásával.