Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Emilia-Romagna tartományban, Piacenza városa közelében található Amazon-elosztóközpont mintegy 4000 dolgozója tart munkabeszüntetést a november 25-i reggeli turmus kezdetéig. A cég európai központjában ezerhatszázan dolgoznak.

A sztrájkot a területi szolgáltatási és kereskedelmi munkavállalók szakszervezetei hirdették meg emberségesebb munkakörülményeket és jobb bérfeltételeket követelve a szerintük kizsákmányolt dolgozóknak.

A sztrájkkal nem az a célunk, hogy anyagi kárt okozzunk a vállalatnak, figyelemfelkeltésnek szánjuk a munkabeszüntetést - nyilatkozta Francesca Benedetti a Fisascat Cisl ágazati szakszervezet képviselője.

Az Amazon Italia központjában a dolgozók átlagban három évet "bírnak ki hatalmas fizikai erőfeszítéssel". A szakszervezeti képviselő szerint gyakori az egy hónapon át szünet nélküli éjszakai turnusban végzett munka is. A sztrájkon túl a dolgozók az év végéig beszüntetik túlórateljesítést is.

Az Amazon szerint dolgozói bérezése magasan kiemelkedik a logisztikai ágazatban. A vállalat állítja: figyelmet szentel a társadalmi felekkel való párbeszédnek, és bátorítja dolgozóit a párbeszédre a problémák megoldására.

Az Olaszországba néhány évvel ezelőtt bevezetett black friday napján az olaszok tavaly 600 millió eurót költöttek csak internetes rendelésekre. Az idén az összeg meghaladhatja a 800 milliót.