Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az árverési ház "divattörténeti eseményként" értékelte a retikül hétfői eladását, mivel aukción korábban még sohasem adtak ilyen csillagászati árat női kézitáskáért.

A CNN beszámolója szerint a mattfehér női táska himalájai krokodilbőrből készült 18 karátos fehérarany zárral, gyémántdíszítéssel. A luxusdivatcikket egy magát felfedni nem kívánó ázsiai eladó bocsátotta árverésre. A licitálás 300 ezer 168 dollárnál zárult.

A Christie's szerint a gyémántokkal kirakott krokodilbőrtáskákból évente egy vagy két darab készül, ezért a legritkábbak közé tartoznak. Az aukciósház felhívta a figyelmet a táskák egyedi kézműves kivitelezésére.

A korábbi aukciós rekordot a tavaly szintén a Christie's hongkongi árverésén elkelt, arany- és gyémántdíszítéssel készült krokodilbőr Birkin-retikül tartotta 222 ezer dollárral (63 millió forint). 2011-ben egy másik piros krokodilbőr Birkin-táska 203 150 dollárért talált vásárlóra.

A Birkin táska Jane Birkin brit színésznő nevét viseli. A sztár tavaly júliusban arra szólította fel a táskákat forgalmazó Hermés divatcéget, hogy a krokodilbőrből készülő táskáikhoz ne használják a nevét, mert nem tartja etikusnak, ahogy a bőrükért tartott krokodilokkal bánnak.