Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Lufthansa az első negyedévben 6,9 milliárd euró, az egy évvel korábbinál 0,8 százalékkal alacsonyabb bevétel mellett 53 millió euró adó és kamatfizetés előtti (EBIT) szintű egyszeri tételekkel korrigált veszteséget szenvedett el, kétharmaddal kisebbet az egy évvel korábbi 167 milliárd eurónál. Az előző évi bázisadatot a pilótasztrájk miatti forgalomkiesések torzították. A Reuters hírügynökség által megkérdezett szakértők a ténylegesnél kisebb, 38 millió eurós EBIT-veszteséget vártak.

Az egy repült mérföldre utasonként jutó bevétel 5,4 százalékkal csökkent az első negyedévben. A Lufthansa első negyedéves nettó eredménye 8 millió euró veszteség lett. Egy évvel korábban, 2015 első negyedévében az amerikai Jetblue légitársaságban tartott részesedés értékesítése 425 millió euró nyereséghez juttatta a Lufthansát.

Simone Menne pénzügyi igazgató az idei évre a tavalyi 1,8 milliárd eurónál valamivel magasabb egyszeri tételekkel korrigált EBIT-eredményt vár. Kapacitásnövelő terveit azonban mérsékli, a férőhelyek 6,6 százalékos növeléséről 6,0 százalékra.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!