Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Míg a Soros Fund Management július elsején 24 milliárd dollárnyi vagyont kezelt, ami 41 százalékos növekedést jelent 12 hónap alatt, addig a többi társaság vagyona csökkent.

Az AR című szaklap adatai alapján például a Bridgewater Associates, a legnagyobb egyesült államokbeli spekulatív befektetési alap közel 15 százalékkal kevesebb, "mindössze" 37 milliárd dolláros pénztömeget kezelt július elsején az egy évvel korábbi állapothoz képest.

Más prominens társaságok ennél is élesebb esést voltak kénytelenek elszenvedni. A Renaissance Technologies vagyona például közel 42 százalékkal 17 milliárd dollárra esett vissza.

Soros, aki arról is híres, hogy 1 milliárd dollárt keresett a brit font 1992-es esésén, már a tavaly kezdődött pénzügyi válság előtt megjósolta azt, és képes volt keresni rajta. A Quantum Endowment nevű alap, ami Soros zászlóshajója, csaknem 10 százalékkal gyarapodott 2008-ban, amikor a szektor átlagosan 19 százalékot veszített.

Tavaly Soros György ismét az első helyen végzett a spekulatív alapok legjobban fizetett menedzsereinek listáján, miután 1,1 milliárd dollárt keresett.