Lengyel élelmiszerek kerülnek rövidesen a magyar boltok polcaira - idézte a Business Insider lengyel kiadása a a Nyerthús Kft. bejelentését. A vállalat hat élelmiszergyártó termékeit hozza be Lengyelországból a magyar üzletlánc Príma egységeibe.

Az import elindítása a lengyel termékeket bemutató budapesti lengyel napok sikerének köszönhető. Az eseményt a magyar-lengyel kereskedelmi iroda szervezte, amelynek vezetője elmondta, hogy Magyarországon a lengyel édességek, dzsemek, ostyák és szörpök a legnépszerűbbek. Most a P.W. "MAT" Marzena Tkaczuk, a Herbapol-Lublin társaság, a Kupiec Kf.t, az "AGI" termelő-kereskedő cég, a MILKO nagykereskedelmi központ és a MARWIT Kft. termékeinek megvételére lesz lehetőség.

Az együttműködés mindenekelőtt a magyar üzletlánc Príma egységeit érinti, de más kiskereskedelmi egységekbe is jutnak majd lengyel áruk. A fenti cégek egy része viszonylag kezdő vállalkozás, amely az egészséges, környezetbarát termékek forgalmazására építi imázsát.

A rendezvényen bemutatkoztak tejtermékeket, húskészítményeket, felvágottakat és üdítőket gyártó vállalkozások is, elképzelhető, hogy velük is szorosabb együttműködést alakítanak ki a magyar importőrök.

A nyitókép forrása: MTI Fotó/Kovács Attila